Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

 - Изображение 1

‘La violenza e l’ultimo rifugio degli incapaci’ Issac Asimov                                                             

„Насилието е последният изход на неспособния“ Искак Азимов

От 23. 06 до 26.06.2021г. в Италия се проведе официалното закриване на проекта @WINGS – „Спортът срещу насилието над жени“, организиран по прорама Еразъм Спорт с партньорството на „The Courage Foundation”- гр. Пловдив и участието на изявени спортисти и спортни организации от България, Италия, Румъния, Португалия и др.

В рамките на проекта през месец ноември, учениците от Спортно училище ,,Васил Левски“, Пловдив заснеха две видеа, в които изразиха подкрепа към жертвите на насилие и своята категорична позиция срещу него.

България беше представена от двама делегати на СУ ,,Васил Левски“, Пловдив – Мартина Манева /учител по английски език/ и Евгения Звискова / треньор спортна стрелба/, които взеха дейно участие в проведените дискусии, свързани с предотвратяването на насилието над жени.

В рамките на програмата бяха проведени официални срещи с кмета на гр. Арона и с кмета на гр. Кастелето Сопра Тичино и техните администрации, които взеха активно участие в проекта срещу насилието.

В град Кастелето всеки делегат изнесе подробна презентация за приноса на своята организация  в полуляризирането на проекта Wing „Спорта срещу насилието“ и проведените кампании по този повод през месец ноември 2020г.

Участниците се обединиха и около идеята на българските представители от СУ ,,Васил Левски“, гр. Пловдив , че спортистите могат да бъдат  най-изявените посланици на тази кауза и чрез своята дисциплина и упоритост да покажат на света, че насилието над жени е проява на слабост.

Изразяваме специални благодарности към г-жа Лучия Велева , председател на фондация ,,Кураж“, за топлото посрещане и незабравимите емоции, които дълго ще помним.

 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6 - Изображение 7