Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

 - Изображение 1

За нас 1 септември е празник, който е свързан с очакване за още спортна слава, но сега ни предстои необичайна учебна година, година на изпитания и отговорности. Така директорката на спортно училище "Васил Левски" Ружка Генова посрещна възпитаниците си за първия учебен ден. Слушайте вашите родители и учители - те ви учат на мъдрост, търпение и дръзновение, завърши със съвет приветствието си Генова.

596 ученици тази година ще покоряват върховете на учението и спорта в най-доброто специализирано училище за шампиони у нас.

В потвърждение на това на тържеството по случай първия учебен ден присъстваха единият от двамата двукратни олимпийски шампион у нас Николай Бухалов (кану), европейската шампионка и олимпийска бронзова медалистка във волейбола Ани Узунова, олимпийската вицешампионка по баскетбол Ангелина Михайлова, двукратният сребърен медалист в каяка от Олимпиадата в Сидни Петър Мерков  първият треньор на Стефка Костадинова Добри Иванов.

Те стават патрони на новите 5 паралелки с петокласници,  за да бъдат наставници и добър пример. Школото е водило разговори в инициативата на следващ етап да се включат също Йордан Йовчев и Каспар Симеонов.

Учениците са разпределени в 27 паралелки в 16 вида спорт. Увеличават се учителите по спортната подготовка.

 

Нови спортни клубове се включват от тази година в учебния процес на Спортно училище, като един от тях е плувен клуб „Пловдив 2019“, който обра призовете на последното държавно първенство.

От името на кмета на Пловдив Здравко Димитров, който е възпитаник на школото, поздравителен адрес към учениците прочете зам.-кметът по спорта Георги Титюков. "Това училище е дало на спорта в България много. Разполага с добра материална база, чийто ниво се повишава с всяка година. Спортното училище винаги е било и ще бъде водещ спортен център в България", заяви Титюков.

Заместник-областният управител Петър Петров също направи приветствие към учениците от името на администрацията. Светла Георгиева прочете поздравителен адрес от Министерството на младежта и спорта. На тържеството бе и зам.-кметът на район Западен Георги Георгиев.

По традиция новопостъпващите ученици положиха клетвата на училището. Прозвуча и химнът, написан от учители. За здравето на учениците беше отслужен водосвет.

 
 

 

 - Изображение 2 - Изображение 3