Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

JA StartUp Program

Отлично се представиха учениците от Спортно училище  „Васил Левски“, град Пловдив, на двудневния форум по проекта на Джуниър Ачийвмънт „Към иновации и предприемачество, чрез суровини и природни ресурси“, който се проведе в началото на декември в Смолян.

      В проекта се включиха над 60 ученици от различни градове на страната, а отборите на представителите на СУ „Васил Левски“ – Сара Иванова от 11в клас и Георги Киряков от 11а заеха първото място. Те представиха бизнес идеите си за продукти, чудесно вписващи се във възприятието за кръгова икономика. Учениците доказаха, че спортните успехи съпътстват образователните.

     Двамата единадесетокласници описаха преживяването като впечатляващо – идеята им за рециклиране и заместване на вредни продукти с полезни, беше оценена. Учениците създадоха продукт, изграден от рециклирани отпадъци и биопродукти. Целта му е да помага при спортни травми. Вместо химикали, децата са използвали салицин. Лечебното вещество се прикрепя към колан и се налага върху тялото. Отборът на Георги пък създава шише за вода от рециклирана гума и алуминиево фолио. Менторите, възхитени от продуктите, решават да излъчат и двата отбора за победители.

    Условието всички материали да бъдат рециклирани, бе изпълнено успешно от Сара и Георги. Двамата са изключително доволни и удовлетворени от участието си във форума. Те смятат, че именно спортът ги прави успешни хора и са убедени, че ще продължават да жънат постижения както в него, така и в иновациите.