Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

Постановление 46 на Министерски съвет

За 2023 година Спортно училище „Васил Левски‘ кандидатства по 46 ПМС – проект за предоставяне на средства за физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност и одобрено за четири дейности на стойност 3310,00

  1. Дейност :Провеждане на лекоатлетически турнир

Предвиждаме участие и представяне на учениците от Спортно училище „Васил Левски“, гр. Пловдив в провеждането на лекоатлетически турнир през месец октомври 2023 година по случай 74 години от основаването на училището и Ден на Независимостта на България (1908 г.) Учениците са разпределени по възраст и пол и участието е в няколко кръга по предварителна програма, според броя на заявените в дисциплините. Наградите са разпределени в три възрастови групи и по пол– първа от V до VII клас , втора от VIII до X клас и трета от XI до XII клас. В турнира са включени различни дисциплини като:

  • Скок дължина - индувидуално;
  • 50/100 метра - индивидуално
  • Теглене на въже- отборно;
  1. Дейност :Провеждане на турнир по „Шах-мат“

Предвиждаме участие и представяне на ученици от Спортно училище „Васил Левски“, гр. Пловдив в провеждането на турнир по шах-мат през месец ноември 2023 година. Учениците са разпределени по възраст и участието е в няколко кръга по предварителна програма. Наградите са разпределени в две възрастови групи – първа от V до VIII клас , втора от IX до XII клас.

III. Дейност :Провеждане на турнир по тенис на маса

Предвиждаме участие и представяне на ученици от Спортно училище „Васил Левски“, гр. Пловдив в провеждането на турнир по тенис на маса през месец декември 2023 година. Учениците са разпределени по възраст и участието е в няколко кръга по предварителна програма. Наградите са разпределени в две възрастови групи и по пол– първа от V до VIII клас , втора от IX до XII клас.

  1. Дейност :Награждаване на най добрите спортисти на училището за 2023 година

Чрез проекта целим да провокираме на интереса на учениците към усъвършенстване и повишаване на знанията и уменията, които са им необходими за постигането на желаните цели в сферата на спорта. Тематиката на турнирите възпитават в запазване на културно - исторически и морални ценности на учениците, насочването им в изграждане на духовна зрялост, обогатяване на познанията им за историята на България. Чрез участието си в отделните дисциплини, които не са по специалността им, учениците обогатяват своята двигателна култура, морално поведение и възпитание като „Fair-Play”,  спортменство, работа в екип, другарство и взаимопомо