Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

Проект WINGS Women and girls empowerment trough Sport - 4 partner organisations from Bulgaria 2021 до 2023 година

 
 
През учебната 2022/2023 година учениците от СУ “Васил Левски” взеха активно участие в проектите Wings и Whistle, свързани с кампанията против насилието над жени. По повод националният ден срещу насилието над жени, възпитаничките на най-славното спортно училище в България изразиха своето мнение и остро осъдиха всички форми на физически и психически тормоз над жените. 
 
***********************************************************************************************************************************************************************************************************************
Да спрем насилието над жените - кауза, зад която заставаме за пореден път. Възпитаниците на СУ “Васил Левски” , техните учители и треньори се обявяват срещу насилието над жени под всякаква форма.
“Позволи ми да бъда себе си”, “Направи нещо значимо”, “Моето тяло е моят храм” - с тези послания нашите ученици заявяват, че всички сме равни, всички сме значими и насилието над жените е недопустимо.
Представители на СУ”Васил Левски” взеха участие в честването на деня срещу насилието над жените в Италия. Включвайки се активно в проектите WINGS и WHISTLE, ние станахме част от вълнуващото събитие, което включи обиколка с лодка и посещение на 13 градчета покрай езерото Лаго Маджоре. Заедно с колеги от Италия, Словакия и други училища в България отбелязахме този ден с музика, литературно четене и много други инициативи, организирани от местните общини. Благодарим сърдечно на Лучия Велева от Courage foundation за поканата и възможността да подкрепим кауза, в която вярваме. Участие в проект Wings срещу вербалното насилие над жени. Участие в онлайн конференция с ученици от Турция.
 
 
*********************************************************************************************************************************************************************************************************************** 
 
НИЕ ИЗБРАХМЕ : СПОРТЪТ ЗА ЕДИН ПО – ДОБЪР СВЯТ
НИЕ ИЗБРАХМЕ :“ БЕЗ НАСИЛИЕ ! “ 2021 година
 
Под мотото - "Не е време да се предаваме"
Това казват младите спортисти от клуба по художествена гимнастика към спортно училище „ Васил Левски “ гр. Пловдив . С тези думи от видео клипа с тяхно участие те , макар и с онлайн присъствие заради COVID обстановката , подкрепят активно кампанията на фондация „ Кураж “, чийто председател е пловдивчанката Лучия Велева по повод Межднародният ден на насилието срещу жените . Проектът „ WINGS Спорт срещу насилието над жените “ е финансиран от „ Еразмус спорт “ и в него участват още две спортни асоциации от Италия и една от Португалия.
И днес всички ние от СУ „ Васил Левски “, които се включихме в кампанията „ WINGS Спорт срещу насилието над жените “ решително можем да кажем :
НЕ на подигравките! НЕ на униженията! НЕ на забраните ! НЕ на заплахите ! НЕ на ударите ! НЕ на агресията ! НЕ на убийствата ! НЕ НА НАСИЛИЕТО ! На 25.11.2021 г. ще надигнем глас заради тези, които не могат да го направят , когато се отбелязва Световният ден за борба с насилието над жените, но всеки ден би трябвало да знаем ,че НЕ е НЕ и заявяваме нашето лично отношение , изразено с думите на младите гребци от СУ „ Васил Левски “ :
„Не бъди безразличен ! Бъди различен !“