Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

 - Изображение 1

Прием на ученици в Спортно училище, Пловдив

 По стъпките на олимпийците

 

     Фактът, че от двадесет и три години българският плувен спорт не е имал участник от страна на мъже и жени на олимпийски финал, беше променен именно от възпитаник на спортно училище “ Васил Левски “ , гр. Пловдив. Плувецът Йосиф Миладинов достигна до осмо място на финал в 100м бътерфлай. 

Това несъмнено се отрази на интереса на родители и техните деца към възможността да продължат обучението си в специализираното държавно спортно училище в Пловдив.

Общо 164 ученици подадоха заявление за допускане на приемен изпит за учебната 2021/2022 година. От тях 118 кандидати бяха класирани и записани на I тур на приема , а на II тур изпити преминаха и останалите 46 желащи ученици. На 10 август треньори по спортна стрелба, художествена гимнастика, кану-каяк, гребане и плуване оцениха спортно- техническите умения на кандидатите спортисти, а на 11 и 12 август се проведоха изпитите по борба- свободен и класически стил, тенис, бокс, джудо, лека атлетика, вдигане на тежести, баскетбол, волейбол и футбол.

Преди тестовете за оценка на нивото на развитие на двигателните качества , на кандидатите бяха извършени измервания от лекар, както и тестове за оценка на концентрацията и на психическата им устойчивост .

Част от новоприетите ученици ще бъдат разпределени в съществуващи вече паралелки на VI, VII и VIII клас, а добрата новина е , че на фона на тревожното намаление на брой деца общо за страната, Спорно училище ще може да открие нови паралелки не само за Vклас, благодарение на огромния интерес тази година . Кандидати и записани има от близки и далечни райони на страната , не само от Пловдив.

За училището не представлява затруднение да поеме обучението на тези ученици, идващи отдалеч и да осигури добри условия по време на тяхното пребиваване през учебната година. Вече в страната е добре известно, че Спортно, Пловдив разполага с напълно обновена, модерна материална база, осигуряваща съвременни условия за учение, спорт и отдих.

За удобство и улеснение на своите възпитаници, и с грижа за тях, училището предлага ползването на напълно реновирани общежития, намиращи се в двора му, както и стол за хранене с топла храна.

В СУ “ Васил Левски “ спорт и учение вървят ръка за ръка . И в часовете по спорт, и в часовете по общообразователна подготовка с учениците споделят знания и опит отлични професионалисти- педагози. Тук се осъществява засилено обучение по български език и литература, математика, а при желание на учениците – и по английски език. Професионалното обучение за учениците след VII клас е по професия “ Помощник – треньор “ по различните видове спорт.

 

“ ЧРЕЗ СПОРТ КЪМ УСПЕХ “ е мотото на Спортно училище “ Васил Левски “ – Пловдив .

 

 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5