Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

 

Спортно училище “Васил Левски” гр. Пловдив изпраща ученици на море по Национална програма “Отново заедно”

 

Четиридесет ученици, класирани от Педагогическия съвет по приети критерии, заминават на 5 август за пет дни в Международен ученически спортен център “Балканика” в град Китен по НП “Отново заедно”. Предлаганата програма е изключително интересна - наред с релаксиращите преживявания на морския бряг учениците ще имат възможността да посетят исторически забележителности в района. Националната програма отлично кореспондира с учебно-тренировъчния и възстановителния цикъл на спортното училище. Повечето от спортовете в началото на месец август са в период на отдих.

         Независимо от това спортните мероприятия продължават за състезателите по гребане. От 10 до 15 август предстои Световно първенство за юноши и девойки на гребен канал. След гордостта от постиженията на Йосиф Миладинов от плуването на Олимпиадата в Токио 2020, училището очаква радост и от представянето на бъдещия зрелостник и състезател на СКГ “Хеброс“ – Пловдив Иван Табаков, участник в четворка скул. 60 ученици на спортното училище ще бъдат доброволци, които ще осигурят перфектното провеждане на Световното първенство в Пловдив.

         От 2 до 6 август Спортно училище “Васил Левски” гр. Пловдив приема документи по Държавен план прием за учебната 2021-22 година и за свободни и незаети места. Приемните изпити ще се проведат от 10 до 16 август. Записването на класираните ученици ще е до 23 август. Вероятно сред тях се крият бъдещите шампиони на Пловдив и България.