Спортно училище "Васил Левски" град Пловдив
училище за шампиони, училище с традиции и бъдеще
Основно меню

Център за подготовка на резерв за спорта за високи постижения от изявени спортисти

 

Център за подготовка на резерв за спорта за високи постижения от изявени спортисти 2023 година

„Олимпийско звено“ - Съставът на Центъра за подготовка на резерв за спорта за високи постижения от изявени спортисти на Спортно училище „Васил Левски“ - Пловдив за учебната 2022/2023 година е утвърден със заповед РД-06-1285/12.01.2023 г., включващ 141 ученици от 13 вида спорт, състезатели на 23 спортни клуба.

Основната цел, която ще постигнем с реализирането на проекта е подкрепа на мотивацията на най-изявените ученици и състезатели включени в резерва за спорта за високи постижения на Спортно училище „Васил Левски“ - Пловдив, като им осигурим на условия за развитие на таланта им, спортно усъвършенстване и изява на предстоящите състезания през 2024 година:

  • Постигането на високо ниво на спортна подготовка в условия на тренировъчен лагер за учениците включени в центъра за подготовка на резерв на спорта за високи постижения.
  • Подобряване на спортното усъвършенстване и спортна форма на учениците в избрания от тях спорт, с цел повишаване на физическите им качества и технико-тактическите умения;
  • Създаване на условия за завоюване на призови места на държавни, международни, европейски, световни първенства и подготовка олимпийски игри.
  • Подготовката на състезателите ще подсигури националните отбори по различните видове спорт.

Организиране и провеждане на тренировъчни лагери

Първи лагер От 25 септември до 04 октомври 2023 г. - НСБ "Спортпалас" - гр. Варна

Учители по СП – Борислав Налбантов – вдигане на тежести, Миглена Стрезова - волейбол, Ангел Пенчев - лека атлетика, Евгения Звискова- спортна стрелба

Втори лагер От 18 октомври до 27 октомври 2023 г. - НСБ "Спортпалас" - гр. Варна

Учител по СП – Михаел Василев – плуване

Трети лагер От 23 ноември до 02 декември 2023 г. - НСБ "Спортпалас" - гр. Варна

Учител по СП - Джемиле Халилова - художествена гимнастика.

Четвърти лагер От 23 ноември до 02 декември 2023 г. - НСБ "Белмекен" Учители по СП: Даниел Симеонов – борба, Нина Мекерешка – кану-каяк, Димитър Генов –кану-каяк, Георги Трихов- кану-каяк и Биляна Стоянова – гребане

Очакваните резултати от реализацията на проекта са да се подобрят функционалните възможности и спортната форма на учениците включени в центъра за подготовка на резерв на спорта за високи постижения в условията на целодневен режим на тренировка под контрола на учителите по спортна подготовка, да се повишат личните спортни резултати на нашите ученици, както и мотивацията и личностното развитие на състезателите. Очакваме и завоюване на призови места на държавни и международни състезания, европейски и световни първенства, както и включването им в националните отбори по различните видове спорт.

 

 Галерия със снимки натисни тук

 ***********************************************************************************************************************************************************************************************************************

 

 

 

„Олимпийско звено“ - Съставът на Центъра за подготовка на резерв за спорта за високи постижения от изявени спортисти на Спортно училище „Васил Левски“ - Пловдив за учебната 2020/2021 година е утвърден със заповед № РД-06-964/29.01.2021 г., включващ 148 ученици от 13 вида спорт, състезатели на 22 спортни клуба.

Организиране и провеждане на тренировъчен лагер

От 27 септември до 07 октомври 2021 г. - НСБ "Спортпалас" - гр. Варна

Учители по СП - Георги Бояджиев - борба, Атанаска Никифорова - волейбол, Борислав Налбантов - вдигане на тежести, Диян Буюклиев - Войлебол, Ангел Лафчиев - лека атлетика, Ваня Димитрова- плуване.

От 04 октомври до 14 октомври 2021 г. - НСК "Кану каяк" - Кърджали

Учители по СП - Нина Мекерешка и Милен Йорданов - кану каяк

От 05 ноември до 15 ноември 2021 г. - НСБ "Спортпалас" - гр. Варна

Учители по СП - Даниел Симеонов - борба, Йордан Минков - гребане, Венета Пехливанова - гребане, Евгения Звискова - спортна стрелба, Джемиле Халилова - художествена гимнастика.

 

Галерия със снимки тук

Прикачени документи

Заповед № РД-06-964/29.01.2021 г.